Mandi sungai

By 39week nanti fam in law ajak pergi mandi sungai. Agak2 selamat tak? Maksudnya dinasihatkan supaya jangan pergi atau pergi? Tq #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Boleh pergi meraikan jemputan dan puan tak mandi sungai . Tengah sarat tu puan. Ni musim tengkujuh bermula, buat apa rancang ke tempat macam tu kan? Jika, salam tu hujan lebat, elakkan lah mandi sungai. Air deras. Jika nampak gelap di hulu, elakkan lah sungai ya. Bawa siap2 beg hospital sbb selalunya laluan ke sungai bengkang bengkok. Puan bincanglah dgn suami elok2 ya. Search hospital terdekat, laluan yg selamat bagai. Kalau saya, awal2 tak nak pergi. tengah sarat kan. Suami nak pergi, pergilah kot kita boleh uruskan sendiri jika ada kecemasan atau dgn bantuan jiran dan ahli keluarga kita/ kawan. Mungkin suami puan pun faham , dan tak pergi join berkelah kot?

7mo ago

Saya dgn suami mmg tak setuju. Dan dalam masa yg sama sy risau fam mertua kata apa pula. Sedangkan mereka sedia maklum keadaan sy. Tapi masih juga mengajak. Dan ajakkan seolah inginkan kami pergi juga. Suami saya pun serba salah dibuatnya.

Alamak ibu, ni soalan common sense. u sendiri mention kndungan dh 39w and u know the risk already. u sendiri boleh jawab kan...

7mo ago

Kalau tanya saya sendiri mmg taknak. Tapi pikirkan hati mertua. And taktahu nak cari alasan mcm mana. Sedangkan mereka mesti sedia maklum pasal kandungan saya. Tapi still ajak pergi. Hmm