TUNGGU HARI

Orang kata contraction tu sakit gila... Betul ke mommies??? Rasa macam mana tu

59 Balas

Tk boleh nk gambarkn sakit nya mcm mne.. Ustat je ckp seperti patah tulang rusuk sakit contraction tu, tp kita wanita kuat. InsyaAllah sy prgy ke 4 skg ni. Semoga sis dipermudahkan segala urusan

Sakit mcm nak tercabut pinggang semua. Taktau la sakit lain macam sbb induced ke apa. Tp mmg sakit yg paling dahsyat pernah rasa selama hidup huhu. Moga Allah permudahkan nanti utk baby kedua ni..

4y ago

Kan hilang kewarasan kejap 😆

Dia ada tahap2 sakit dia, mula2 xsakit sangat, boleh tahan lg, bila dah buka 4 cm ke ats sakit dia xboleh digambarkan, rasa mcm nk teran naw2 n sampai dah siap redha n mengucap masa tu 😅

Macam sakit senggugut tapi 10x lagi sakit 😬 Tapi tips yg sy boleh bagi ialah pernafasan, bila tgh sakit tu tarik nafas dlm2, cuba jgn lawan sakit tu. Think positive..doa & zikir byk2

5y ago

Nafas melalui hidung hembus ikut mulut ke sis?

Yeeee sakit sgt2.. tahan sakit sampai muntah2 atas katil dlm labour room tu..please standby utk sakit contraction k.. cari ilmu cara kawal pernafasan,bertenang n zikir banyak2..

sakit sgt2 masa bukaan dh 5cm. menangis. zikir dan doa baca jugak. tp bila bukaan 7cm, sakitnya susah nk digambarkan. bila bukaan dh 9cm, rasa mcm nk buang air besar..

4y ago

tp lepas melahirkan, hilang semua rasa sakit...lega yg teramat sgt. doa byk2 supaya bakal2 ibu dipermudahkan ketika bersalin.

Saya induce. Rasa sakit contraction induce dengan contraction normal,lagi sakit contraction induce.memang takboleh kata apa dah. Sampai jalan pun dah tak mampu.

Kalau saya.. Yaa.. Lagi sakit dari masa saya senggugut dulu.. Haha.. Nanti masa contraction, jaga pernafasan elok² ya sis.. Semoga dipermudahkan 😊

Sakit sampai nak senyum x boleh...kalau sy sampai tangkap menggigil kepala lutut tahan sakit..teknik bernafas boleh membantu kurangkan rasa sakit

Ya.. Mmg sakit sgt2 bkn nak takutkan sis 😅 tp jahit pn xsakit sgt huhu tp xpe nanti bila tgk baby keluar rasa lega n hilang semua sakit