air kelapa

orang baru mengandung boleh minum air kelapa kew

9 Balas

Depends pada penerimaan tubuh masing2 rasanya. Sebab sy awal2 preggy memang dah minum air kelapa, sampai la skrg dh 3rd trim pun masih kerap minum air kelapa. Alhamdulillah so far okay je.

Ramai ckp tak boleh melainkan dah 7 bulan ke atas. Bila tanya masing2 ckp reason yg berbeza. Bg sy if puan ragu2 then minum kuantiti sikit. Yang penting kurang gula atau xpyh gula lgsg.

Blh jer kot..sya skrg pn ska mnum air klapa..tp xpa gula..tp ada yg ckp x elok..sbap mgakibatkn baby besar..mnyukarkan untk brsalin nnti

Saya minum ok ja...alhamdulillah xdak apa jadi yang penting nak minum tu jgn takut2 tu yg bahaya...

Better minum bila baby dlm kandungan dah besar sikit. 8 bulan ke atas. Supaya senang bersalin

Boleh je mcm sy suka sngt minum air kelapa tapi elakkan minum air kelapa msa nk makan ubat .

Boleh.tapi bergantung pda ketahanan badan masing2 gak.

Boleh jew

Boleh