Tak bahaya ke mengandung minum air kelapa semasa 21 minggu ,

Minum air kelapa

10 Balas

Saya family in law tak bagi minum sebab sil pernah gugur time 1st trimester, tapi kita bantai je minum alhamdulillah takde apa2 jadi. Sebab saya yakin lain orang lain immune badannya. And 1st trimester keguguran selalunya sebab janin tu sendiri tak boleh nak survive bukan salah kita makan apa. Air kelapa ni banyak manfaat dia

sy pun tak minum lg air kelapa . katanya gugur laa apalah . sy dah 20w jgk. stkat ni cuba cuba jelly kelapa je . tp ok je . nt bru nk try mnum sikit . mcm kwan sy dia mnum air kelapa , perut dia jd meragam setiap kli mnum . bila tak mnum ok je . mgkin tgk pada org kot .

Hi dear, air kelapa sgt bagus utk hydrate, saya dari first trimester mmg suka sgt minum air kelapa. Banyak research kata air kelapa sgt bagus utk ibu mengandung, boleh cuba google. Yg tak boleh minum air tebu sbb tajam 😅 kalau tak pregnant pun perut sakit minum air tebu

sye minum untuk lepas mengidam alhamdulillah ok je .. ada dgr jugak nasihat ustaz klo ada yg jenis ibu hamil darah rendah tak digalakkan minum , tapi berpada pada lah minum tu jgn smpai hbes sejug..

air kelapa bukan bagus ke? utk tmbah air ketuban+ vitamin lah ...musim musim pns ni..mmg teguk air kelapa je sejukkn bdn

saya pun selalu minum air kelapa , orang cakap bagus .

Ada orang tua kata 3 trimester boleh minum air kelapa

boleh minum bila2 masa

tak

Tak