pergerakan baby

mummy2, normal ke kalau 19 weeks, tapi baby xaktif sangat bergerak.. tadi masa tca, nurse advise pantau pergerakan. macam mana kita nak tau eh baby tu aktif atau x?

1 Balas

Awak observe dulu awal ni pattern gerak dia macam mana . Then baru boleh compare dikemudian hari bila dia tak aktif . Ibu je yang tahu baby dia macam mana sebab tu ada setengah ibu bila dah start kira kicking dia minta adjust masa lain sebab dia tahu anak dia aktif masa bila