susu bengkak

okey nie kali kedua kne susu bengkak hurm sakit die terlebih sakit.. hurm whay should i do momies ?

1 Balas

Pump selalu, every two hours. Buat power pumping once a day. Baby direct hisap lagi cepat better. Kalau sakit sangat sampai demam pergi klinik, takut nanti jadi mastitis lagi susah, kena tebuk. Makan antibiotic n ubat surut bengkak doc bagi insyaAllah okay. Banyakkan rehat and jangan stress nanti susu stuck taknak keluar. I awal awal haritu 3-4 kali jugak jadi bengkak.