Nak tanya Tentang Susu..

Okey ke kalau mengandung 6 Bulan minum susu nie.. Fernleaf family..?? Nak beli susu mengandung yang sebenar harga mahal tapi sikit jew isi Nya.. Tapi tengah mengandung memg Elok minum susu kan.. Tapi Okey tak jika saya pilih susu nie time mengandung nie.. Ganti susu mengandung.. Minum pagi dgn mlm.. Apa pendapat Anda..

Nak tanya Tentang Susu..
36 Balas

sy pernah tanya doctor kalau tak minum susu takpe ke waktu pregnant ni? Sbb sy tak lalu susu sepanjang hamil. sekarang dah 29w. Then doc cakap no problem kalau tak minum susu pun, sbb intake calsium dalam makanan seharian kita tetap ada. Dan semua tu dah cukup utk kita n baby. So sy minum fresh milk farm fresh je kalau boleh telan. Tu pun kadang² campur dgn milo @ nescafe. Kalau yg diagnosed kurang kalsium boleh makan pil kalsium.

Sy pun minum susu niy sis . Susu ibu mengandung takleh nak telan . Husband beli enfamama pun jarang terusik . Tp kadang2 minum jgk sebab jaga hati suami . Dia dah beli mahal2 tak minum pulak .

Sis sy pon minum susu biasa aje.. Dri awal mengandung alhamdulillah hb okey semua.. Sampai ke 7 bln.. Bru tukar susu kambing wildan.. Sebb berat x naik.. 😊😊

Saya minum susu omega je, kadang dutch lady, saya ada gdm.. Tp so far okay je.. Janji susu, sbb saya beli anmum pun x lalu nk minum sbb rasa mcm manis n masin

Sy rse xde mslh asalkn susu. Sy awl pregnant minum anlene. Lps tu tekak xleyh terima sy tkr minum HL n dutchlady lowfat. Asalkn ada sumber zat dlm susu tu.

Sy bli susu anmum ngn enfamama pun x mnum..xleh telan..mnum susu kotak dutchlady tu je..ikut susu yg bole mnum..as long bby dpt clsium yg cukup😉

4y ago

Manis kn susu anmum tu.. Hahahah kembang tekak..

Susu yg okay sebenarnya susu kambing. Tapi kalau nak try susu apa2 pun sebenarnya okay. Janji puan ada consume kalsium 😊

Boleh jer minum sis.. Yg pnting sis jgn kurang calcium, kalau ada rezeki lbh nnti beli lah susu mengandung 😊

Saya minum susu ni jugak. Family & full cream. Tak berani minum susu mengandung sebab doktor cakap gula tinggi

Sy pon minum susu ni sejak awal preg smpai skrg dh msuk 31w...setakat ni alhamdulillah ok je hb semua xda mslh