SUSU FERNLEAF FAMILY OK TAK UNTUK IBU MENGANDUNG?

Bila pregnant, ramai yg suggest minum susu anmum @ susu kambing dll. Tapi memikirkan poket yang tak berapa tebal, saya nak cuba minum fernleaf Family tu. ada tak mommy lain yang minum? okay je kan? TQ in advance. ❤️

9 Balas

better amik susu HL atau susu farm fresh. sebab susu lain ada gula tinggi atau gula tersembunyi. kalau awak takda gdm boleh je minum susu apa apa. kalau takut lekat gdm minum susu hl atau farm fresh. susu HL ada folic acid sekali. tp ikut awak lah. lain org lain pendapat, ni pendapat saya hehe

7mo ago

saya selain minum susu hl saya minum susu kambing hi goat. tp kalau awal pregnancy saya tak tahu boleh minum atau tak boleh tanya doc awak.

both pregnancy sy. sy tak minum pon susu ibu hamil, susu kambing. sebab mmg dr sebelom kawin lagi xminum susu tepung. boleh minum pon susu kotak hl tu ja. itu pon minum jarang2 if awak kurang calcium boleh minta pil calcium dkt kk. makan makanan berkhasiat. buah buahan. kekacang

boleh je asalkan sesuai dengan sis. masa saya pregnant dulu, minum susu fernleaf full cream. awal2 je saya minum susu khas untuk ibu pregnant. da nak masuk trimester 3, saya minum susu fernleaf full cream

Sy minum susu full cream yg fernleaf jgk... spnjang pregnant and sy ada gdm.. so far sesuai je.. sis boleh try klo nk 😊

Apa2 susu yang awak nak minum pun boleh. No pressure nak pilih yang mana. Yang penting opt untuk yang unflavoured 😊

boleh je mana-ii.. saya minum maaez selang dengan mamariam.. Dari anak sulung lagi.

Minum susu apa pun okay mcm saya minum nespray, murah pun murah tiada bau🫢

bley je asalkn ssuai dgn sis.. xde muntah2...

lebih baik fernleaf fullcream sis..