hb

Okey ke kalau 4months darah 12.6 hb .. x berlebihan ke?

11 Balas

ya sis boleh.. cuba lah sis. sejak hb drop ke 11.2 sy goreng je ikan bilis mkn dgn nasik. takdelah mkn kerap sgt. mcm seminggu 2-3 kali jer. Alhamdulillah naik elok. Doc cakap 12++ tu dah ok cantik dah. 😊 sis cuba lah ye. kadang² masak nasik goreng tumbuk ikan bilis. sbb saya jenis tak makan hati, tak lalu. so cari benda yg lalu makan jer.

normal tu. nanti perut makin besar makin kurang hb tu. jenuh kena jaga makan nak maintain. sy 36w pun hb 12.4. Amalkan makan red dates n ikan bilis. tinggi takpe, jgn lebih 18. rendah jangan below 9.

4y ago

sy reply soalan sis kat atas.. sis tgk ye..

Okey sgt tuu lau hb cecah 12 keatas . Jgn drop je . Hb tu mempengaruhi baby kita kat dlm .so better jaga ok . Ok dah tuu .. hehehe

Tak la. Lagi baik dr ke bwh nti kena bagi appointment dgn pakar pemakanan sbb HB low

Sy paling rendah 11.1 sis dah kena bising nurse 😂. 12.4 tu dah okey da tu...

Lebihan?sy cecah 15 hb sis..paling skit 14..😂😂😂😂

Sy dri 13.9 jatuh 12.1 . 😭

okay sngt dh hb tu sis...

Bacaan hb strt 11.5-15.5

Sy br 3 bln hb 12