Beg bawak ke hospital

Okay tak mcm dalam gmbar ni saya bawak masa dekat hospital ? beg merah utk pakaian .. beg hijau utk makanan .. yg biru tu bantal baby

Beg bawak ke hospital
31 Balas

bantal xperlu. sy pernah bawa. mmg bby bru lahir tak digalakkan bantal. takat alas kain yg disediakan hospital je lipat2 alas kepala dia. sy masa xtau akn brsalin normal/czer,pon bawak mcm2. skali xpakai. kalau awk brsalin gov hosp,mmg akan guna baju yg hospital sediakan. kalau nk bawa pun ,tudung sarung . dlm 2 3 helai. sluar dalam bawa la bnyak2. haha. bra. then baju untuk pakai balik rumah. breast pad,pad.bby pon sama. takat bawa set persalinan untuk bawa bby balik. bju hrian pon hospital sediakan. bawa pampers,wet tissue. tu je. mknn kalau nk bawa sikit je. termos penting. air pon sama. kalau nk bawa yg tinggal bancuh mcm millo,vico tu bawa brapa pack je.. sbb kita xtau brapa lama dok spital. kalau kne tahan,minta je husband dtg bawa. barang2 lain tu tinggal dlm kreta. sy mcm2 bawa biskut air skali xdan nk mkn minum.

1y ago

kalau bersalin di hospital gov,,sis juz bawak baju mommy ntok discharge jee . .pastu tudung ,pakaian dalam n seluar dlm bwk lbih ,pad ,breast pad,breast pump,brg mandian mommy . .baby lak juz bwk pampes,wet tisu ,minyak telon , pakaian 1 set n bedung sehelai ntok discharge . .makanan ikut pade sis,thermos n cawan jgn lupe .sbb hospital gov ,,kite pakai pakaian yg disediakan jee termasuk baby .hihikkk . .

saya pernah first baby bawak banyak beg. lepastu bila keluar wad bawak barang macam nak pindah je hahaha duduk wad 2hari sebelum bersalin setiap kali orang datang melawat bawakan beg beg makanan lah last last penuh tak muat laci katil. dengan nak bawak baby lagi. so utk yg kedua ni nanti nak bawak yang penting je. kalau makanan pun makan makanan hospital atau beli roti dgn mineral ja utk minum ubat

saya bawa baju baby 3 psg kain lampin 2 hlai tisu basah stu pek pempes pek kecil.untk saya bawa bra sluar dlm dan ped.smua ltk stu bag je.nak blk nanti bawa bag baju saya je tu pon msa nak blk bru sruh suami hntr.sbb dok hspital pkai baju pink hihi.pastu bwa air pns.milo peket dan biskut.dlm stu bakul pingan 1 cwn 1 sudu 1 ckup

sy bawa satu luggage kecik je dn handbag. smue sy sumbat dlm tu.. sy bersalin hospital gov, baju baby 2 helai xyah seluar, napkin 3 helai (selagi baby xkencing berak xleh tukar pampers), pampers, wet tisu, swaddle.. baju mak nk blk, mknan.. udah. xyah bawa byk2 nti nk pindah2 nurse bising brg byk.. 😅

pengalaman saya bersalin di kpj, tak perlu bawa barang banyak pun. saya haritu bawa baju macam nak bercuti 😆 cukup baju tidur sepasang, baju nak balik, baju baby nak balik, telekung. bantal takpayah pun puan, baby tak perlu tidur berbantal.

Kalau bersalin kt gov, 1 mommy bag je cukup dah.. bawa baju baby 3 set dan baju ibu nak balik + toiletries.. panties better beli disposable sng nak urus kalau bocor ke apa.. tak payah basuh2 kt hosp.. pampers extra ke apa yg tak ckup, minta husb je bawa masa melawat..

Sy bwk satu beg je anak first and second.. bersalin kt hospital gov..mknn pun sy xbwk apa yg hospital bgi je.. bantal bby xbwk pun sbb nurse takkan guna pun.. sbb malas nk bwk bnyk brg so sy pack yg mana penting je.. pampers je la extra..

sy warded seminggu, satu beg je. tetiap kali waktu melawat sy kirim brg/bg barang kat husband. maleh bawak byk2. semak meja. makanan pun xbawa. masa anak 1st banyak xmkn. so yg 2nd xbawak apa. lapar je order foodpanda

Bantal baby tu boleh je x bawa dulu. Tp kalau mummy nak peluk bantal sebelum baby keluar boleh je😊 Sy bawa 1 bagpack (brg mummy + brg baby + makanan sikit) & sling bag yg muat document penting.

awal2 ni baby xperlukan bantal. jadi awak dh boleh kurang kan brg nak bawak ke hospital☺️. kalau baby kita warded sekalipon nnt nurse akan lapit kain bawah kepala baby jgn risau okay🌻.