confuse tentang usia kandungan

ok, saya pening dan tak tahu nak dgr mana satu yg betul,klinik desa cakap usia kandungan dah 37 minggu,klinik kesihatan pulak cakap usia kandungan baru 33minggu dan mereka xnak buat scan pun sebab belum cecah 36minggu,,,so saya n hsband iktiar nak pergi klinik swasta scan,sebab risau lah, kang tetiba terBersalin macam mana,nasib baik semua kelengkapan baby dah siap n standby dlm kereta...pening lah😑

2 Balas

sama saya sis , saya dah 35w4d tpi doc cakap 32w . kalau ikutkan tarikh last period memang dah 35w+ 😭 , diorng scan pun tarikh edd berubah jauh drpd bulan awal bulan 10 kepada awal bulan 11 , saya last period 11/01/2020

4y ago

tapi pelik sebab kawan saya pun 33minggu,tapi due date dia bulan 24/10 ni...kenapa saya pun 33minggu tapi due date 2/11 ..mana satu yang betul ekh,seram pulak gini hehehe

klinik desa refer scan or LMP? klinik kesihatan pulak refer scan or LMP? dua2 tu ada beza tu.. KK memang akan scan pada minggu2 tertentu saja kcuali klau awak ada masalah kesihatan..

4y ago

oooo baik2