Breastfeeding During Pregnancy

Its it ok to continue breastfeed during pregnancy?

9 Balas

Anak sy 2y..n ms sy mengdg..sy msih nyusu kn die..smpai la da bersalin n skrg pun menyusu LG..xde ape pun dear..cuma seminggu before due..kne stop bg nyusu ...sbb nk bg newborn bby first milk die.. so far ok je..tgk org jgk kot..

Baby 6m.. now pregnant 7w.. still bf and puasa... Alhamdulillah.. ok.. br je scan smlm..nti repeat lg scan pas Raya..

Better stopkan.... Kit pregnant bdn kita sihat dan cukup nutrient... Berapa tahun dah anak sis?

Ada risk of miscariage. Kalau rasa sakit perut dan bleeding not advised to continue pregnancy

Bole jee kalau you xde rasa pedih kat perut bila bf ... I pun bf and pregnant 5month

Yes.. been there.. although you feel sensitive and sometimes your nipples hurt 😂

Nopeee its not ok, seek for doctor’s advise pls

Nope...bolei mngecutkan rahim n efek kndungan..

5y ago

Betul juga kan sebab setahu saya anak menyusu boleh kecutkan rahim . Nurse pun cakap rahim ambil masa dua tahun untuk mengecut sempurna . Awal berslain masa dalam pantang pun kalau baby kuat menyusu rahim cepat kecut

😘