Betul Ke Dari Start Pregnant Smpai 3 bulan juz amik folic acid je? Masuk 4 bulan Bru amik obimin? sebb KK dah Bagi Saya obimin padahal baru 9w

Obimin vs folic acid

4 Balas

smalam sy cek kk, nurse kata x perlu mkn folic acid da sbb da lepas 3 bulan.. tapi ubat sy masih ade.. 😅

4y ago

Nak makan pun tak ada masalah, folic acid tu kan supplement. Tapi kalau dah makan obimin, tak perlu folic acid lagi, dlm obimin dah ada.

Mkn obimin je cmtu. Myb hb drop kot tu yg doktor bg mkn obimin.

makan obimin je.. sbb dalam obimin tu dah ada folid acid..

4y ago

yg tu sy x pasti pulak.. sllu org mkn folid acid je sblm prgnant sis..

Saya start makan obimin masa 12w