Diduga dengan kehilangan permata sulong

EDD : 11/6/2020 Tetapi.. Admitted : 16/3/2020 kerana tiba2x hipertensi Emergency Czer : 17/3/2020 9 pagi Sebab : severe pre eclampsia punca kpd Abruptio Placenta (lekang uri) Hanya bertahan 2 hari 18/3/2020 8 malam. Nur Jannah nama diberi anak syurga mama & abah yg sgt cantik. Usia kandungan 27 minggu. Discharge ward : 25/3/2020 #Merindui #RedhaIkhlasTabahKuat #AlFatihah

Diduga dengan kehilangan permata sulong
138 Balas

takziah sis. saya pun pernah kehilangan, depan mata dia keluar tapi sis Allah tu maha berkuasa lepas 5bulan gugur saya lekat lagi tapi still ada masalah. masa 29minggu suddenly ada hypertension. bp 200 warded one week. cukup 30minggu emergency czer sebab detect pre eclampsia. saya ingat ujian takat tu tapi Allah sayang saya baby pulak kena stay nicu sebab berat lahir tak cukup 1kg . masa tu jugak dr detect anak saya ada macam macam problem tapi saya pujuk hati, hari hari doa even ada hari saya give up. cuba bunuh diri tapi alhamdulillah lepas 4bulan anak saya discharge. segala sakit dia pun Allah angkat sikit sikit.

3y ago

saya tahu awak ibu yang kuat sis. insha allah rezeki untuk awak sentiasa ada. jangan give up. allah uji sebab dia sayang kita

18/3/2020 tarikh saya kehilangan baby saya juga usia hampir 9weeks erm btw ectopic pregnancy mula tu turun darah banyak ingatkan kenapa pastu tengok makin banyak terus direct ke hosp terus emergency case erm sampai² pun dah 50/50 sebab darah dah banyak hilang tapi yang bengang nya doc langsung tak tambah balik darah saya yang hilang tu entahlah . Btw selamat berpantang sis .. Saya tengok kat apps ni ramai kehilangan baby tarikh 18/3/2020 semoga baby kita semua tenang kat sana aamin

4y ago

InshaAllah thanks sis.. masalah tu memang berat

takziah sis..sy pun pernah mengalaminya masa tahun 2018 bln 10 27 week..baby meninggal tp masa tu bersalin normal...al fatihah untuk anak syurga kita..tp tahun 2020 ni sy prenant twin..allah bg 2 sekali..skrg sy dh 29 week..baby twin dl perut alhamdulillah sihat...semoga urusan kita semua dipermudahkn dan sihat sentiasa

Ya Allah, saya pun simpati. Saya pun kehilangan anak ke 2 kerana miscarriage. Saya kuatkan hati, kuatkan mental & sentiasa fikir yang Allah tak akan berikan ujian yg x mmpu kita hadapi. Semoga anak kita menanti kita di pintu syurga. Amin... Bila bersendirian saya merinduinya.. Semoga kita dikurniakan cahaya mata yg sihat sempurna kelak. Amin amin amin..

Takziah sis. Sy pon baru lahirkn baby pramatang sbb severe pre-eclampsia. Tali pusat dh sedikit detach(100cc). Sy x ada drh tggi pon sblm ni, tiba2 masa kndgn 35mggu dpt pnykit ni. Alhamdulillah baby sy skrg 3bln stgh. Takziah yer sis, moga awk kuat dan tabah. Moga Allah gantikan dgn yg lbh baik.

Allahu... Smoge sis dan suami kuat ye... Saye pon kehilangan anak saye pde bulan 2 di usia kandungan 5 bulan... Memg sdih sis... Amik mase sblan jgak untuk stabil...stelah 5 tahun saye mnunggu... InsyaAllah die akan tggu kita dsane sis... Btw name anak kita same... Nur jannah 😊

4y ago

Btol tu sis... Bkan senang berpantang tanpa anak ni kan.... Org ckap senang memg kite da redha tp kdang rase rindu... Sgatt.... 😊

Allahuakhbar sabar ya sis. sy pun senasib dgn sis. dh 38 minggu baby boy sy meninggal dlm perut. skrg masih pantang hari ke21. sedih sgt sepatutnya berpantang dgn baby. tp tkpe dia jadi anak syurga. dia tunggu mak ayah dia di sana dh.

4y ago

takziah.semoga sis n suami tabah hadapi ujian ini..

Tabah dan banyak- banyak bersabar...ada hikmah d8sebalik ketentuannya...saya pernah alaminya 20ntahun yang lepas. Sempat tengok dan sentuh dia sehari je. Sedih sngat, dia hanya pinjaman .

Allahuakbar ....tarikh tu bday sy klu x sm....umo jer bbza.,..☺️semoga sis tabah Dan kuat mghadapi dugaan ini ....syurga menunggu sis.... insyaallah Ada lg rezeki nti.... insyaallah 🤲🤲

Salam takziah..semoga tabah..in sya Allah ada rzeki lain menanti..besar nya dugaan Allah bg di saat covid 19 melanda..semoga kita semua tabah dgn semua ujian yg diberikan pd kita..aamiin..