Details scan sebab jatuh

Now 20weeks patut ke saya nak buat details scan sebab ada jatuh moto tp takde bleeding or sakit teruk. Dah scan dekat KK tp macam tak memuaskan hati sbb doktor just cek jantung baby katanya belum masanya nak scan tumbesaran baby. Apa pendapat kawan2 di sini? Terima kasih.

7 Balas

Biasa details scan 24week ke atas.. Mugkin sebab tu dr kk ckp blm mase.. Saye scan klinik swasta pun dr suggest tungu 24weekk sebab mase tu baby da sempurna n ruang masih bnyak dlam perut, cuma jagan lebih 28week nanti baby da susah nk pusing2 sebab da makin besar..

Boleh je buat detail scan dia private, tapi detail scan xde kena mnegna dengan jatuh moto, detail scan ni untuk tahu keadaan organ2 baby, mcm jantung, buah pinggang, jari kaki, jari tangan, otak

Boleh dh sb dr sy ckp buat sblum 24 sb 24weeks dh besar susha ukur sy pn nk buat masa 23weeks nextweek

Scan je di private, yg pnting puas hati dn thu keadaan baby mcm mna

lau ade duit lbih tkpe je sis, scan details kt klinik swasta

Week 20 sedang elok utk details scan

Boleh je scan di clinic private