Susu formula waktu tidur jarak 6 jam

Baby dh 11 bulan tp masih minum setiap 4 jam 5 oz termasuk waktu tidur. Dah sampai 4 jam, mula pusing2 dan nangis sikit2. Sis yg bg susu formula ada tips tak utk jarakkan susu waktu tidur ke 6 jam? Baby tak byk makan solids jgk

2 Balas

Nak jarakkan susu waktu tidur, awak kena bagi baby makan. Baby awak tak makan sebab tu dia cepat minta susu dalam kata mudah lapar. Umur 11 bulan meal intake sekurang kurangnya 3x main meals, 1x snacking.

1y ago

setuju dgn apa yg puan ni bagitahu. susu masih lg keperluan baby awak. sebab baby belom mencukupi 1tahun

kene bg dia makan cukup