hisap jari tangan.

Normal.ke anak 5bln suka hisap jari tangan sampai meleleh air liur. Bukan 1 jari tp penumbuk tangan dia masukkan. Normal ke??.

17 Balas

Tq ye semua. Ni anak no 3. Tp yg no 2 tu jarak agak jauh. Dah lupe. Hehe. Sbb yg sblm.ni xde la tgn tu melekat je kat mulut nye. Yg ni je.

Hehehe comelnye..normal tu.. Sy dlu suke bau tgn baby air liur dia tu sedap. Hahahaha.. Skrg xsbr nk tggu bby keluar.

anak sy 2 bulan pun suka hisap jari..penumbuk kiri kanan..haha..suke sgt main air liur, basah baju..😂

Normal... no worries mummy. Sama ngan baby saya.. now dia dah kurang tp gatal gusi main hisap jari plak

4y ago

Ok sis. Tq2. Mgkin lps ni da makan kurang sikit.

normal je tu..tu utk perkembangan fizikal dia..semua bby akan buat mcm tu..mula dr tgn ke kaki

Sama je dengan baby sy.. Baby sy skrg umur 4 bulan.. Suka sgt masuk tangan dalam mulut

Samalah dgn anak saya ni sampai 8 bulan pun masih hisap jari penumbuk dia.

Normal je puan...bby dah pandai buat tu dr dlm perut kita lg

Yup.. senantiasa bersihkan tangan dia dgn tuala bersih.

Ank sye 4bln pn mcm tu..msuk penumbuk dlm mlut 😅😅