Tak Berak 5 Hari

Normal tak kalau baby fully BF umur 3 months tak berak dah 5 hari? Ke perlu jumpa doc?

131 Balas

Normal klau fully bf. Nt baby akan berak skaligus banyak😂

2d ago

betul. ank saya begini. xmembuang berhari2. sekali membuang mmg byk. susu ibu sepenuhnya.

normal. sy amalkan urutan " i love u" boleh search di youtube cara urut. baby senang kentut & senang berak. kurang meragam.

1y ago

betul ..saya pun amalkan urutan tu...senang bby kentut & uuk🤭

sy bru mengalaminya risau sgt..seminggu bby tak berak..xmeragan perut xkeras & aktif mcm biasa sekli tya2 yg berpengalaman bt urutan ikut arh jam & kyuhan basikal bby terus membuang byk sgt.sbb ank pertama xsma dgn bby skrg jarak 12thn bru ada ank ke 2 ..he..

normal, ank sy 13hari xberak.. nurse cakap normal n sruh momy bykkn makan sayur dan buah.. sy minum air sunquick mlmnye ank berak penuh pampers smpai habis lekat kt baju n lengan papa dy 😂😂

1mo ago

ye sama macam saya jugak..sampai jatuh ke lantai uuknye..hahha😅

anak saya 4 hari tak berak fully BF , sekali berak mmng bnyk.pernah bava katanya normal jika x berak seminggu. but if baby mcm asyik meneran & sakit dlm tempoh seminggu tu.. refer doc

baby fully breastfeeding normal tuk tidak berak sampai 14 hari tapi kalau sis nak bawa baby buat pemeriksaan doktor boleh jer. macam ank sy 10 x berak naik risau jugak lps doktor ckp normal baru hilang kerisauan sy plus ank pun dah berak 😁

inshaaAllah xde ape sebab anak sy pun sama. lebih seminggu baru berak dgn bnyknnya. kena get ready la bocor dan berak berkali kali dlm sehari tu then xberak lg untk seminggu lebihnya hehhee. pastikn dia sentiasa kentut hehe

normal tu sis, nak mudahkan buat urutan iloveyou, takpon picit kat tapak kaki tengahnya lama2

Normal ank sy mcm tu jgk. Nurse pesan masa tukar pampers dia tu. urut2 sikit dekat lubang bontot dia. Jgn cucuk masuk dlm pulak. Kat kawasan luar je . Bagi rangsangan. Sy buat mcm tu esokkannya puas hati dia berak

Klau baby x meragam . Perut tak keras okay je puan ..fully bf normal mcm tu