Baby tak berak banyak hari

Hi mommys. Nak tanye ape sy perlu buat if bby tak berak 5 hari. Normal ke? Baby 2m 16d, fully bf. Bfr this baby tk berak 2 3 hari je. Ni plg lama 5 hari.😟 #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

normal puan sebab susu ibu mudah hadam dan segala nutrisi diserap ke dalam tubuh baby. selagi baby aktif, tak meragam, kerap kentut dan menyusu seperti biasa tanda baby ok. lepas mandi boleh buat urutan iLU atau senaman kayuh basikal. ibu makan buah oren dan lebihkan sayuran hijau. if perut baby keras,meragam,kerap nangis rujuk doktor terus.

3y ago

sama²😊