Tak Berak 5 Hari

Normal tak kalau baby fully BF umur 3 months tak berak dah 5 hari? Ke perlu jumpa doc?

131 Balas

normal asalkan baby kentut dan kencing.kalu xkentut tue mungkin kena check kut

normal bf xberak byk hari..nanti skali dh berak byk sampai bocor

anak saya sebulan sekali berak, chek doktor ckp normal sebab dia serap susu ibu semua, saya hanya bagi susu badan sahaja, sekali memang banyaj, kentut banyak kali dan kerap lah, perut tak keras dan aktif

buat masa ni anak saya punye kekerapan berak adalah 2 hari or 3 hari sekali..tgk pada warna alhamdulillah okey..tgk pd kentut dan pergerakan tegang dia buang angin pun alhamdulillah baik..

normal

Normal anak sya 5 hri tak berak mmg sya risau tpy dh berak penuh smpai kena tilam😂😂😂 mmg simpan lps dri to sya tk tkut jnji bby Tk kembung prut n bf tk ada mslh lw bby tk berak

mcm situasi sye ni plk lain,hari2 ank akn berak lpas dia hbis mnyusu..kdg2 je dlm sehari atau 2hri tk berak,,tu normal ke??berak hri2 pn jdi risau jgk maaflh pertama kli jdi ibu😅

Tak silap saya tak apa. Fm je ade concern. Regardless, tiap hari buat urutan. Anak saya ade masalah berak jugak, doc pon kata baby tiga bulan tak boleh bg ubat lagi.

2y ago

Tp kene make sure perot baby tak keras, kentut dan kencing

normal sis..klau die xmeragam perut xkembung.. tgok jgk bby kentut x.. bby menyusu bnyak mcm biasa tak muntah & bby aktif tak perlu wisau.. slalu urut perut bby..

kalau x sakit perut oklah.. baby sy dekat 1w mcm tu tp xde lah sampai 5 hari..paling lama 3 hari 😅. tu pun dh risau..last2 berak gedebuk penuh satu pampers 🤣