Berat baby

Normal tak baby 38w tapi saiz 34w?

7 Balas

sy mula2 scan dr ckap bby kecik.. ulang alik hospital jugak setiap 2 mggu utk repeat scan.. td scan sy 35w doc dpat ukuran 33w.. doc cakap normal sbb ad perkembangan dr sbelum2 ni...means bby membesar.. so now da xpyh repeat scan.. sis xtnya doc k? sbb sy bila kecik dr tgok chart perkembangan bayi.. bhgian lain sume oke cuma kepala kecil skit.. tp td kepala pon x bkn berada dekat line merah... so sume ok alhamdulillah..

Sis scan di mana ? Masa scan doc takde cakap apa2 ke ? Jauh beza 38 dengan 34w tu. Untuk kes saya, Saya week 36, tapi pembesaran bby skrg w34. Pembesaran bby saya terbantut sebab saya ada darah tinggi & gdm. Jadi saya kena serah diri 2hari lagi untuk bersalin.

Saya pun beza dalam 3 weeks to 4 weeks. Sama dah 38 minggu. Tapi doc pakar kata normal sbb maknya pun x besar mana. Asalkan air ketuban ok, jantung baby ok, aliran darah dari placenta ke baby ok, then should be ok doc kata. Refer doc sis. Doc lebih tahu.

1y ago

ohh okay2. terima kasih semua atas pandangan. moga semua urusan dipermudahkan

scan dekat sono kota damansara.. 2d scan saja.. dia kata ok ja.. saya pon pelik. sebab 2 minggu lepas scan di KK sewaktu 36w, baby saiz 34w jugak..

Doc cakap ape? Nanti selalu bertanya doc. Beza 4 minggu. Kalo normal biase nye beza 1 ata 2 minggu je.

normal kalau badan awak jenis kecik ..

Dr cakap normal ke tak?