Saiz Perut Baby Kecil

Hi, nak tanya.. ada tak yang scan and perut baby kecil berbanding anggota lain ? Saya sekarang 38w and scan td saiz perut baby 35w mcm tu tp yg lain semua saiz normal #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

6 Balas

Ye sama. Haritu doktor ckp perut baby kecil and kena refer scan hospital. Then haritu dia nak check jalan ja sbb dh 39 minggu 5 hari. Pastu kena admit terus sbb dh 3cm 🤣. Then esok tu bersalin dh and baby okey ja 2.72kg.. doktor kata kdg scan tak betul sgt pon. Keluar2 normal ja 🤣

2y ago

alhamdulillahhh... harapnya begitulahh aamiin.. Dr pon ada kata position baby time scan tu mcm tak berapa nak best untuk amik ukuran..

biasanya kalau size kcik kne paksa bersalin ..mcm sy masa scan 35 week pon size perut baby kecik then kne refer pakar ..second appointment masa 37 week dr scan size normal pulak so doktor tk jdi paksa bersalin ..

sama la sy scan masa 35weeks doktor kata perut dia kecik saiz 33weeks..tpi doktor kata normal lgi...so next scan 36weeks doktor nk tgok balik saiz baby.. harap okay la em...risau

2y ago

sis kerapkan mkn and minum susu slalu .. insyaallah baby cepat besar ..sy pon mcm tu ..tpi nasib baik scan kli kdua size da normal

sama sis. saya jmpa dr kat spital, dia siap lukis growth chart, and dia kata still dalam normal. lagi satu sbb saya dan suami mmg jenis badan kecik

2y ago

ohhh itulah sebab Dr takde pula terus refer pda pakar atau apa lgi2 dah minggu hujung2 ni.. harapnya tiada apa2.. terima kasihh shring 🙂

sama..next week scan lagi..tapi 37 week ni perut da keras

sama juga dngan sy. doc kata normal.

2y ago

oh ye ke.. harapnya baby sihat2 je.. terima kasihh share 🙂