Normal Atau Czer..

Assalamualaikum ibu² atau bakal ibu semua,Nak tanya dalam ni ada tak ibu² yg ada pengalaman lahirkan baby yg kurang berat yg xsmpai 2kg? diantara 34w hingga 38w atau lebih,nak tnya bersalin Normal atau Czer? Boleh share tak..

1 Balas

Czer or normal bgantung pd keadaan bby. Klu bby duk posisi normal, ibu akn di induce jika xde bukaan/bukaan slow & akn rasa contraction. Jika masih xde bukaan slps induce beberapa kali, dktr akn buat decision based on condition ibu & bby.

2y ago

Sy ada Tanya dokter pakar, KLU induce xdglakkan KLU bby kcil.