X Period Sejak Lepas Bersalin

Normal ke x dtg period slps bersalin? Anak da msk 6 bulan..

21 Balas

Normal..saya dlu paling lama 1tahun 6bulan mmg xde period langsung..jimat duit xyah beli pad🤭lps tu rancang nk hamil g klinik desa dorg bg ubat bg period..mkn je bln dpn tu ngndung😅alhamdulillah...dah bersalin no.3..now ank no4 xsengaja terngndung biar pun xperiod 1tahun 3bulan..bersalin dah..now nk masok 6bulan pun i xde period.hahh.pjg cte dia😊

4y ago

😅😅 Eh, ingatkan tak period tu tak de peluang nak mengandung. Sis ambik ubat perancang kehamilan ke? Yg jenis macam mana? Maaf la macam soalan sy ni bodo sikit, tapi sy pasti ramai lagi yg tak tahu pasal ni. Btw sy baru nak dapat anak 1st inshaAllah bulan 4 ni.

nurse pernah kata kat sy normal...tp sy sebulan lps bersalin period dah😁 pun normal...mak sy dulu sampai setahun

Sya lps 5 bln bru period..better sis cek .sebab ada bby baru 4 bln da lekat..normal if full bfeed..

4y ago

Sy bf time kat rmh je.. Time kje baby hntr ke taska n minum susu formula.. Risau sbnarnya

Bgusnya sis 6 bulan bru period...sy ni..lepas bersalin sebulan kemudian dah ada period..😥😥

4y ago

Tp kene test upt jg sis...tkut berisi..😅😅

Kalau fully bf..kira ianya normal..ada tu smpai setaun x period bile bf ank 😉

Anak 9bulan baru period 😁. Sllu tkut sangkut smpai belk test upt bnyk2 hahah

Normal tp kena jga2 gak sbb takut tersangkut lgi....sy x period 23bln lepas besalin

4y ago

Aduhh risau sangkut je 😅

Sis amek perancang tak ? Kalau perancang yang cucuk tu mmg tak dtg period

4y ago

X ambil perancang pn..

Normal sis .. Sye setahun xmaii period ... Ngam2 ank setahun tros maii

4y ago

Oh.. Ok sis.. Thanks

normal sebab full bf. anak sy 8 bulan pun sy x period lg