mengantuk pening sentiasa

Normal ke utk wanita mengandung baru 8 minggu mengalami keletihan melampau..suami ckp jgn layankan perasaan..tapi badan mmg rasa letih nak tido je seharian???

44 Balas

Normal weh... Aku sampai la ni asyik pening Pastu mengantuk ya amat... Nasib baik mak mentua dengan laki aku faham depa kata biasa bawak budak memang perlu kan rehat... Nanti dah bersalin payah nak rehat sbb nak jaga anak... Alhamdulillah mereka tak bagi aku buat apa pun... Aku just duduk makan ja.... Nurse pun kata jangan buat aktiviti yg berat

Sama la sis.. Sya kuat sgt mgantuk n sakit kepala...sampai kat opis rasa tak selesa nak kerja smbil mgantuk... 😂😂 Dulu tido lambat camna pun tak pernah mgantuk kat opis... Ni tido awal masih juga mgantuk smpai tak blh bawa bncang 😂😂 mungkin badan kita penat sbb bawa baby sis... Btabah jer k demi baby🤭🤭

Rasanya normal tu sis. Sy pernah tido seharian sbb letih. Bukan sebab perasaan. But hormon yg berubah kt badan sebabkan perubahan. Mcm contoh, saya bengkak breast, rasa sengugut, sakit belakang, n malam susah tido. Seek medical guide dgn jumpa doc, mntk pemdapat. They knows better. Stay strong mama to be! 😊

Sama sy sis 8 minggu.. Sedih sy memang x larat sangat makan sy x blh telan. Harap makan buah dan biskut. Sedih tu bukan apa sebab tengok semua benda husband prepare dekat kita.dan sy totally tak larat sangat. Kerja pun ponteng banyak hari.. Still long way journey to us. Smoga dipermudahkan insyallah 👪

Normal rasanya tu sis... Kak ipar sy pun mcm tu... Katanya dia rasa letih memanjang... Lain org lain pengalaman nya sis... Tp pd preggy mom yg bekerja office mmg jadi mencabar lah nak hadapi symptom mengandung yg mengantuk mcm sis ni... Sabar ya sis... Semoga Allah permudahkan buat sis... Aamiin 🤲💕

5y ago

Ya awak....bekerja atau tidak semuanya ada ujiannya kan awk... Cuma berat atau tidak je ujian nya... Yaaaa itu betul, mmg kita kena kuat utk ank, kalau tidak kesian dia nanti... Moga2 bila kita kuat dia juga kuat di dalam...Aamiin 🤲💕

Sy pn bgtu jg sis msa awl smester da la morning sickness truk... Cpt pnat sllu rsa mngntuk tu x ble bwa bncang 😁 kdng biar tnga dduk pn ble trtdur.. Ap ta lg bla bring trs x sdr... 😂 slma 2 bulan bgtu... Tp lps 3 bulan lbi ok sikit sntiasa brtenaga ble da buat kja slra mkn pn mkin btmba

Sy masa bby first mcm tu. Pergi keje pun nasib bos memahami,suruh sy rehat je dalam ofis.dengan tak sedap badan. Makan tak selera..makan je muntah..alhamdulillah yang kedua ni Allah mudahkan semua.tak ada alahan. Malah boleh cergas aktif sampai org tak percaya pregnant. Alhamdulillah sangat.

rasanya normal tu sis . .sy dulu pun macam tu . tapi ikut sesetengah orang jugak . .ada sesetegah org lepas 3 month baru dah kurang rasa letih semua tu . . apa apa pun banyakkan berehat dan jangan buat kerja berat💓

Saya skeg prgnant anak ke 3 ...tp mornig sickness saya dh jd smkin teruk dr 2 org anak....bila dh ptg pkl 6 smpai la subuh saya akan muntah dan makan apa pun x blh..pening dan berat kepala .....

5y ago

Mcm sye sis...tpi skrg msuk 5 bulan ada kurang2 sudah...sebelum ni...mkn muntah..pening saja kepala...xkira subuh ,ptg,mlm...huhuhu...

Sama macam saya. Sy pon bru 8minggu.. Tapi die punye mengantuk xleh bawak bincang..suami pulak layankan aje ...Mmg kelaut la... Ingat da cukup tido tapi bangun je mengantok lagi..haih