perlu risau ke tidak ?

Normal ke tidak jika bayi 3 bulan lebih belum dapat mengangkat kepala m

11 Balas

Err.. Kalau mcm tu kena biasakan baby bermain bangun baring ,kita yang tarik tngn baby dan buat baby sendiri cuba bangun sendiri dalam 5 minit begitu. Ya mungkin untuk permulaan mcm tu skjp sja sbb baby pun pandai penat.. lama2 kita tingkatkan minit demi minit bagi baby praktis angkat kepala.. hehe..

Xpasti, sbb anak2 sy dlm berpantang pun sdh angkat kpla..Mungkin sy biasakan dia mniarap skjap lps myusu smbil tepuk2 belakang bg sedawa tu, mmg dia angkat kepala nya, Skrg bby bru 45hari nk mandikan dia pun takot rse kuat sgt melonjak lonjak pulak

Mak2 bila dah anak kena rajin gitu la ungkapan org tua2 , boleh sis asah dye sikit2 nnti lama mau la dye tu... Anak saya 1thn 3bln baru mau berjalan walaupun kita tgk anak org lain 11bulan dah boleh jalan yg penting ibu jgn give up ye

Normal..kdg ada yg lambat ada yg cepat..ank sya 2 bln angkat kpla..3 bln lbih dia meniarap..4 bln lebih berguling n tmbuh gigi 2 biji di bawah..

Normal sis.. Bby nih lain2. Ad yg cepat boleh. Ad yg lambat.. Tp.. Lambat pon ta lambat sgt laa.. Insyaallah... Bby ikod step tu.

Sis kena latih baby meniarap dlm 5 minit gitu atas chest sis. Lain baby lain perkembangan dia ada yg cpt ada yg lambat.

X pasti tapi anak saya 2 bulan dah angkat kepala mungkin anak sis lmbt sikit

Tak pyh risau...tulng tengkuk msh lembut tu..tggu 4#5bln bb lhr bb keras,

Normal.sis..dia mik ms..

normal