kepala bayi lonjong

Salam smua..bayi sya kepala dia lonjong sy risau klau kpala dia MCM TU smpai bila2 , adakah akn kmbali normal, AP prlu kta buat bgi kepala bayi normal BLK???

6 Balas

Vacuum ker..? Slalunya mmg cmtu la smpai ke bsr. Sy anak 1st vacuum. Luckly die girl. So, x nmpk sbb girl rambut pjg.. Dulu masa bru lahir dh mcm² cuba petua. X menjadi. Mmg cmtu je la smpi skrg. Hehe. Klu perhati btl² mmg nmpk lonjongnye..

Boleh guna bantal karipap yg ada lubang tengah tu..pastu nanti kalau ada pegi check up, boleh tye doktor k..😊

Hari2 urut kepala dia sis selawat,, anak akak sy sama vacum lama2 ok dah skrg 5 tahun

Bole bulat elok balik tu sis..anak akak sdra sy pon gitu..rjin2 urut kpla baby..

Dia akan jadi normal balik but boleh urut2 time mandi and boleh try tummy time

Wasalam.. masa bersalin kena vacum ke sis