8 Week 5 Daya

Normal Ke 8week nmpk kantung je? Lau ikt tarikh period sy 12week..tp scan d swasta bru 8week..lg 3mngu scan blik.. Hrp ad janin dlm kantung nti.. Doakn sy ye?

6 Balas

Sama macam kes saya. Harini 20/4 sy spatutnya 12w kalau ikut tarikh last period. Tapi doc scan, sy 8w3d and nampak macam ada something dalam kantung tapi kecik sangat, doc xleh nak cek tu ape, and xleh nak cek jantung jgk sbb terlampau kecik. Next week khamis kena ulang scan balik nak tengok scan cantik ke x (ada janin ke x), kalau xda, kena refer hospital..tapi kalau ikutkan Dr.imelda, awal lagi, ada yg 12w baru nampak janin Lain org, lain result dia.. kita doa banyak2 ya Harap2 kite sama2 ada baby yg sihat

InsyaAllah ad tu puan..kita sama, sy klu ikurkn period 9w5d..g KK buat buku..scan xnmpk baby+heartbeat...refer hosp, scan mlalui bwah, pun same result..tp ikut scan bru 6w5d...Dr sruh dtg lg 2mgu utk next scan,..klu xde jgk, kna cuci...so skrg brdoa dn tggu keajaiban Allah ja...hati trpkir2 ja..keep positif

Sama.. Saya repeat scan di hospital dari bawah baru nampak heartbeat.. Dari atas perut xnampak sgt..

xpe... kdg lambat nmpak .nti lg 2 mgu scan lg kt swasta tp tmpt lain pulak ye...

Mungkin lambat nak nampak..insyaallah..allah swt permudahkan urusan sis

Aamiin Ya Mujib