normal ke x scan 7w3d xde janin lagi ?

normal ke scan 7w3d xde janin lagi ? Dr. Ckp kemungkinan "blighted ovum" tggu lg 2w if kosong juga kena d&c ? masih belum rezeki mungkin ?hasil penantian 2y+ 2nd pregy..yg 1st pon miscarriage jugak..

9 Balas

Sy 11weeks, g scan, doc ckp blighted ovum jgk.bt surat refer ke hosp..tp sy xpercaya tkot doc tu salah ke apa.. Pergi lg scan dkt klinik lain, mmg btul kantung kosong..tuhan je tau perasaan tu. Ptg lepas tu, sy decide untuk bt transvaginal scan sbb nk pastikan betul2.. Lg sekali air mata jatuh sbb doc ckp y sy pregnant kembar, tp dua2 da xde.. Skrg tgu 2week utk baby jatuh sndri.. Klu x lepas tu kene jmpa doc balik.

5y ago

Skrg dah redho dh.. Tp kdg2 ade jgk air mata jatuh tanpa sedar.. Berat juga ujian ni..

bawak bersabar yea awak . saya scan baby pun masa 8weeks . tu pun doc kata kantung kecik comei molek lagi 😂 . lani alhamdulillah dah 16weeks 😌 . semoga ALLAH permudahkan urusan awak yea . jangan stress yea .

5y ago

Tq sis.. tgh positive je skrg.. 😂 apapon kena redha..

sy pon mcm awak jgk..sebb 7minggu tu awal lagi.. sye 8minggu bru nmpk bby ngn jntung.. xder ap lah.. pikir baik2..jnji ubat jgn tgl .sebb ubt tu nk membentuk bby dlm kndugan.. insyaallah xder ap..

5y ago

Sama mcm sya 9 mnggu baru nampak baby dgn jantung

risau jgk saya sebab scan 5minggu xnampk ape2.nak scan plk la 8minggu nak tgk result mcm mna

5y ago

InsyaAllah ada tu..dia menyorok 🤭

Tunggu sampai 12w.. Terlalu awal nk kata blight ovem sy dh kena 2kali blight ovem.

5y ago

Allah sygnya.. tula sy pon ingt nk mnta tggu jga tp fkir2 sbb bleeding wlaupon xbyk.. myb xjdi . Tggu tgk jela mcmna result 21hb nnt.. btw sis.. ank2 syurga kita menanti disana nnt.. mgkin ad hikmah setiap ap y terjadi .

Doa bnyak2 ye sis. Selalunya 8w keatas bru nmpak heartbeat. Jangan stress2 tau.

5y ago

Samaa

Sme sy 1st scan kantung . Repeat after 2weeks dh nmpk baby n heartbeat 😀

5y ago

Harap2 sy pon mcmtu lah 😣

normal.. sbr la sis... masuk12w bru nampak...

5y ago

excited kn... jgn risau jgn stress2 ...sbr dlu..jaga pgerakan.. jgn kasar2..slow2 amd steady je...

scan kat mn?? perut ke bwh... d kk ke swasta

5y ago

Amin.. InsyaAllah.. tq sis