PAYUDARA KELUAR SUSU AWAL..

normal ke payudara keluar susu awal? usia kandungan baru 7bulan..

23 Balas

Sama sy msa kandungan 5bln bgun pg je tgok baju dh basah...sy tnya suami kenapa baju sy basah..dia jwb mna la nk tw...esop tu bgun tgok basah lg..bru sy perasan susu dh kluar... first-time pregnant jd mmg xtw apa²..skrg dh 6bln..sy xpicit pon...susu keluar sendiri

4y ago

Ye sis susu kluar kena kt baju..sy akn basuh...gtaw suami pom dia sruh alah kain sebelum tdo

Bagusnya semua yang komen kat sini. Kebanyakan keluar susu awal. Saya kandungan dah masuk 6 bln skrg. Anak first, but belum ada tanda2 nak keluar susu. Maybe lambat kot. Risau pula tak ada susu.

4y ago

xpe..awal lg tu..insyaallah..ade la tu nanti..

Sy 3bulan dh kluar. Tp kluar time mndi je sllu nye mcm setitik dua tu pon klo sy picit. Xde la bnyk. Bile dh abz mndi bile picit xde pulak kluar lg. Mngkin time sjuk kot dia kluar😆

nak jgk rasa kluar susu awal..boleh buat stok ebm utk bby nnti..sy lpas bsalin baru susu nk kluar.tu pon kna urut.ada cara x nk bg susu kluar awl

4y ago

mana tau dgn cara tu bleh brsalin awal sblom due..22 anak sy sblom ni smua over due..asik induce je..

Ok la tu nanti baby da keluar happy la dia dpt susu..ade tu dah keluar baby pon masih xde susu.. Kesian mami n baby..

Sy tinggal tunggu hari.. Cuma blum ada pun air susu keluar.. Takut pulak nanti tak da susu na bagi baby..

4y ago

Waa.. Rezeki sis dan anak 😍. Saya pernah baca yg normal keluar susu awal.

normal sis..sy msa pregy 17w kluar belah kanan..18w klua belah kiri..lpstu basah je baju.Now ank da sbulan 3 hari

Normal sis, sy pun pernah camtu.. Kira baguslh, bby lahir nanti tak ssh lg, bagi je.. Mmg dh da air susu..😁

4y ago

Oo... Taklh.. Sbb bby blm menyusu,, klu bby dh nyusu, bru susu makin byk.

Normal sis. Dulu saya 5 bulan dh start kluar kolustrum. Start dr tu pkai breast pad, sbb bra basah

Normal je. Sebenarnya ikot bdn jugak. Ade yg cepat, ade yg lmbt. Mcm sy dlm 36weeks baru start keluar susu.

4y ago

Kluar sikit je dulu sbb susu ni ikut supply & demand. Selagi baby xlahir, xde lagi demand baby. So biasanya xkluar byk. Bila baby dah lahir dan start menyusu, baru susu jd banyak ikut demand baby.