Scan 10minggu, tp janin x nampak.

Normal ke klu janin masih x nampak pada usia kandungan dh mencecah 10minggu… 1st sy scan masa 6minggu, memang x nmpak janin, kali nih scan 10minggu pong, masih x nmpak janin. Kantung je yg membesar. Ader x ibu2 berpengalaman mcm sy? Apa perlu sy buat?

Scan 10minggu, tp janin x nampak.
3 Balas

mcm sy pulak 6 minggu kantung saja nampak. kantung sy pulak mengecil tak menjadi kata doc. doc suruh dtg lg 2 mnggu katanya biar gugur sendiri. tp sy redo je apa doc ckp. kalau tak bleeding tak gugur janin tu doc akan bt d&c. dlm menunggu 2 mnggu tu sy ada simtom muntah2 skit kepala mcm org prgnant. sehari sebelum nk pegi hospital sy ajak husbnd pegi klinik swasta utk cek balik. bila scan ada baby heartbeep da 7 mnggu. happy sgt sy msa tu. esok pegi hospital doc pun ckp da ada heartbeep jd tak payah d&c.mcm awk ni sis tunggu saja saranan doc. inshaAllah mana tau dlm tempoh menunggu da ada heartbeep ❤

2y ago

Tuh lah, ramai gak yg suggest suh tunggu je dl, sbb sy nye kantung membesar… just janin jew x nmpk.. Insyaallah & harap sangt, 2minggu lg ader lah good news… aminnn.. tahniah ek tok awak.. take good care tau☺️☺️☺️