Keputihan trismeter pertama

Normal ke keputihan kuning tapi x bbau.. Kdg2 ada juga gatal2. #firstbaby

7 Balas

Sbb kuning(tukar color) dan ada gatal2, it’s not normal already. Better gi cek. Nasib baik nnti dia bg ubat, soothe jgk gatal, lega sikit. Utk sekarang try tambah trip ke tandas, utk cuci before gatal2 jdi teruk. Mksudnya jgn taHan. And guna air paip je, avoid sabun2, lap kering.

klu gatal2 better ke klinik la. takut ada jangkitan. bersihkan kemaluan dgn air paip je, jngn guna sabun, pencuci bagai. cara cuci dari depan ke belakang. lps bersihkan, lap kemaluan kering2 ya.

sy usually kerap basuh n kering kn betul2.. lepas lap sy duduk depan kipas tanpa pkai seluar/kain.. 2 3 kali sy buat mcm tu lama2 dh tkde keputihan n dh tk gatal2..

Banyakkan minum air putih kurangkan keputihan. Tengok warna air kencing kalau kuning air putih kurg dlm badan. Semoga membantu

better pergi checkup. keputihan tu biasa tapi if dah gatal2 / berbau / tukar color better check.

Kalau gatal dan berbau, jangkitan.

tak normal , kena pi klinik check