Normal ke keluar darah ketika hamil 4-5minggu?

Normal ke keluar darah hamil 4-5minggu? #ingintahu #seriusnanya

Normal ke keluar darah ketika hamil 4-5minggu?
25 Balas

saya xmarah. tapi soalan macam ni banyak kali sgt mommy tanya. cuba scroll. apa2 discharge yg keluar semasa awal kehamilan, tengah or akhir kehamilan tu tak NORMAL. doctor je boleh advise kandungan awak okay atau tak. sepatotnya dah abnormal mcm ni terus refer hospital atau klinik. bukan tanya dulu dlm sosial media kemudian baru gerak nak pergi. masa tu dh terlambat pon tak guna awak. kalau awak cakap awk baru 1st time jadi. saya pon masa 1st pregnancy pernah jadi mcm ni. tp saya tak nampak sosial media utk bertanya. saya direct call husband utk pick up sy dekat tmpt kerja then trus pergi klinik. then klinik terus buat surat refer hospital sebab dia cakap ancaman keguguran. bila doctor sendiri yang cakap kata okay baru saya lega.

2y ago

Think positive ye jangan la emo sangat awak . Macam saya pernah je jadi cmni masa ektopik dlu xtahu pulak ektopik and g hosptl kene tunggu pulak doc lambat saya bkk app . Saya tanye dlm app ni dlu sementara tunggu doc . Untuk melegakan hati bile ade yg menjawab tu je . Bknnye kami yg mommy ii ni kurang cerdik dlm keadaan camni g bkk app tanye dlu . Tak kan jadi cmtu sis☺️

Kalau ada yg rasa meluat dgn soalan2 mcm ni, rasanya tak perlulah sampai nak komen yg bt org terasa hati. Mommy tu mmg dh tahu sbnrnya kene pergi jumpa doktor. Dia just nak tahu pengalaman dan pendapat orang lain. Dlm pada yg sama , nak kurgkan kegusaran di hati. Bagilah kata2 semangat. Bkn sebaliknya. Tak salah kan. App ni dicipta untuk kita saling berkongsi. Takde sape pun nak pakse kite nak komen atau tak kalau org bertanya. Sy sendiri pn tak kesah kalau org nak bertanya benda2 mcm ni secara berulang. Boleh dptkn byk2 info. Kalau tak mampu berkata baik/menyenangkan, eloklah berdiam. Setiap ibu hamil membawa emosinya masing2. Kalau tak mampu menyenangkan, cukup memahami.☺️

sy masa 1trimester darah mcm period tapi time tu sy pkai spender. ingt kan air kencing ke ape. skli rse tk selesa. trus menangis 😅 nasib time tu kakipar , husbnd n fmly smua ada. trus g emergency. kene warded 24jam. doc pantau. msuk muncung itik tu. esok tu doktor bgadvise jgn buat keje lasak apa smua. tk digalakkan bersama pastu rupanya pintu rahim luka. mungkin sbb dlm seminggu tu sy bersama ngn husbnd 3 kli😅 ksilapan sndrii. tp alhamdulilah baby okay. and now dh 34weeks. doa kan sy dipermudahkan bersalin ye 🤗

Kesian mommy, jangan lah marah mommy ni. Saya pun pernah mengalami benda sama. Bleeding. Tapi bila pergi doktor pakar, dia asyik kata jangan risau, semua okay tapi end up keguguran juga. Mungkin mommy ni nak tanya pengalaman mommy lain yang pernah lalui benda sama and ada positive result buat lega hati sikit. Mesti lah mommy ni dah pergi hospital. Siapa je tak panik 😓. Apapun saya doakan semoga kandungan mommy baik baik je InsyaAllah ❤️

2y ago

terima kasih semua yg bagi kata2 semngat . sy hargai sngat2 . doakan sy semoga cepat sihat dan dikurniakan zuriat lagi . aamiin

Tak normal awak, cepat2 la pegi hospital. Saya pun dulu ada keluar darah mcm nie jgk selama 3 hari tapi tak bertindak awal. Bila dah start rasa sakit perut dan pinggang masa hari yg ke 4 baru pegi hospital. Tapi dah terlambat, saya keguguran, anak yg pertama. Doakan saya semoga dpt mengandung lagi ya. Masih menanti untk mengandung kali yg kedua🥺❤️

2y ago

terima kasih awk . semoga dipermudahkan segala urusan awk dan suami . semoga awk dapat zuriat lepasni . aamiin yarabbal alamin

Doc yg bgtau saya semasa sye buat scan . Tak normal jika kita preggy utk kluar darah begini sis . Sye pun mse scan sye tnye sbb sya smnggu kluar spotting coklat but sikit .so doc kata tk normal Mana ada org preggy ada kluar priod kata nya . So better cek yaa Smga sis dan kandungan boleh selamat lagi yaa Dah cek kt hosptl bgtau saya ye ☺️

risiko keguguran yg teramat mudah tu 1 kecuaian bg awk yg baru first baby or sebaliknya....tp masa turn sy ank 2 smpi kandungan 2bulan masih ada darah mcm dtg bulan slh 1 nya risiko dinding rahim atau uri bawah....so alert jika ada darah xyah tnya terus je pergi hospital...now ank sy dah 7org alhamdullilah

Walaupun sy doktor tp sy xblh bantu awak guna aplikasi je.. tlg la ada common sense sikit ya tanya soalan pun.. dh byk kali dh dok baca soklan2 mcm ni... xtaw nk ckp apa dah.. tlg guna fungsi hospital dgn baik dkt malaysia ni selagi blh.. maaf

2y ago

terima kasih awk

sy faham knp puan nie bertanya. .mngkin nak lega kan hati yg tgh risau. .mmng la akn buat ape yg ptot. .mngkn sambil tunggu tu bkk la app nk tau pglmn mommies lain. .ttiba kne sembur. .tak ape laa. .sabar laa puan

2y ago

yer awk . terima kasih♥️

Bagi saya tak normal sbb masa sy gugur tu kluar darah lepas tu kluar janin, tapi ada jugak setengah orang kluar darah tapi baby okey, lepas pada gugur 2kali mgandung plk sy mnta ubat kuat rahim alhamdulillah skrang dekat dua bulan dh baby kluar. Kalau apa2 p ja hospital @ klinik swasta

2y ago

aamiin yarabbal alamin . terima kasih awk