Normal ke keluar darah ketika hamil 4-5minggu?

Normal ke keluar darah hamil 4-5minggu? #ingintahu #seriusnanya

Normal ke keluar darah ketika hamil 4-5minggu?
25 Balas

Fatin sya pun baru je mengalami macam ni. Saya cepat2 ke hospital. Doc scan baby masih ade lg. Tp sy pelik 3 hari kua darah berterusan. Alhamdulillah hari ni dah stop bila doc advised suruh makan ubat kuatkan baby dan acid folic. Harap2 baby sy sihat dan takde ape2.

2y ago

Aamiin2. U too Fatin

Harap semua baik2 lah ... terus kan pergi hospital yunk ... klau doctor cakap ok ..then bru ok... pastikan rehat dlu drp buat kerja ..bedrest , jgn buat kerja berat....jgn stress2..harap baby ok dan selamat ..apa2 abnormalities terus refer hospital ...

kesian plak mommy yg bertanya ni mst dia serik dh nk tye pape lg soalan kat app ni 💆puan jgn terasa hati ye... sbnrnya momy2 dlm ni bkn mrh tp nasihat... apepun smga puan & baby baik2 sje ❤️ hugs 🤗

2y ago

terima kasih semua yg berkongsi pendapat wlaupun ada jgk yg sy rasa kecik hati dgn ayat tu tapi xpe sy maafkan . sbelum sy bertanya dlm ni,sy dah pergi klinik jumpa doktor . doktor ckap mgkin normal . sbb tula sy nak tnya pengalaman korang semua mcmana . sy dah ada 2 orang anak,tapi pregnant kalini dia keluar darah,sy pregnant sbelum ni xpernah pun jadi mcmtu sbb tu sy tnya . sy baru jer tahu sy pregnant pada 14/11 . 15/11 sy tahu sy dah gugur 😭. lgipun sy first time guna app ni

Sy ad pglmn.. Kuar drh dlm 3mggu kandungan.. P klinik, doc ckp normal.. Doc ckp, klau sakit prot bru p hospital.. Bila nk msuk smggu pndrhn, tibe2 kuar drh berketul.. P klinik, dh sah gugur..

2y ago

Sedih kan.. Xde rezki...

rasanya apps ini dibuat utk share pengalaman ibu2 hamil kan. tidak salahpun bertanya. kalau rasa tk mampu nk jawb bebaik, better diam dari menyakitkan hati yang bertanya.

tak normal ...sila pi PAC secepat mungkin....dan tolong ibu2 mengandung jika ada darah turun sila pi hospital jangan tanya sini... netizen bukan doktor....

kalau pregnant, ada darah . terus ke kecemasan atau klinik untuk check up 🤗 even awal pregnancy sekalipun . tunjuk pada doktor gambar ni

2y ago

terima kasih awk . sy dah pergi pagi tadi, tnggu keputusan darah mcmane .

tak normal puan.puan kena g hsptl dptkn rawatan asap...di khuatiri tnda awl tuk alami keguguran..mg dpmudah segalanya .aamiin

Omggg. Takutnya saya tgok reply . Saya rasa apps ni tak sesuai diwujudkan untuk mom to be nak tanyakan soalan 🙇🏻‍♀️

2y ago

betul tu awk . tapi xpe sy ok jer

Xnormal sis,kena pergi hospital.lagi2 darah merah mcm ni jgn tanya d sini,,mmng sah2 tidak normal huhu

2y ago

yer awk . terima kasih