pedih ulu hati

Normal ke kandungan 11week pedih Hulu hati Rasa..apa nak buat yaa..

10 Balas

Yes normal pedih hulu hati.. Sis blh mkn setiap 3 jam..makan sikit tapi kerap.. Elakkan msam n pedas n berlemak n blh try gaviscon.. Sy kuat gastrik + pedih hulu hati sehingga gaviscon pun dah x berkesan.. Cuma makan mmg kna jaga btl2.. Bila dah kuat, payah..

5y ago

Asid mmg bnyk sgt. Sy makan kerap pun still jadi jgk.. bila muntah asid tu baru perut akan rasa lega tp seksa nk muntah smpai tekak bedarah..risau jgk tekak pun boleh bedarah ini kan perut 😰

Sy baru masuk 28w arini.. Start smlm pedih ulut hati tp xteruk. Cuma rasa pedih kt dada.. Bila sendawa je nak terkeluar dlm perut ni haa.. Hopefuly xlama lagi blh hilang. 😐

Sy selalu sapu vicks kat hulu hati dan dada smp leher..lege sket...elakkan makanan berangin atau bergas..kene try and error mana yg sesuai atau tidak dgn badan sendiri

sy dah 38minggu sampai kalau mkn apa2 pun hulu hati pedih so masa sy mkn minum airpanas je memang bagus

Sama la kita ne tgh mengalami jga huhu sencara btul 😥😥😥

normal sis sy waktu ni kurangkn kuantiti mknn tp kerap mkn la

Normal... Sy suka minum boost juice time ni. Sejuk rasa😁

Jga pmknan sis.. klau sakit sngat boleh mkn gaviscon

Jaga mkn

normal.