normal ke?

Normal ke kalau time mngandung ni kluar warna coklat2 dari miss v? Takde lah banyak sgt tapi sakit jugaklah perut ni. Boleh share pengalaman tak ? Sy baru 18week ?

15 Balas
Expert

Salam sejahtera puan, untuk makluman pihak puan, wanita hamil akan mengalami keputihan yang lebih banyak daripada biasa. Keputihan ini, apabila boleh berwarna kekuningan atau kecoklatan apabila teroksida. Namun begitu, warna coklat juga boleh menandakan pendarahan kecil. Oleh itu, anda di nasihatkan untuk merujuk kepada doktor bagi memastikan tiada sebarang komplikasi terhadap kandungan.

klau bsama suami insyaallah oke... tp klau tibe2 kua je baik g hos.. sy mse 18w mlm tu ade bsame suami.. kua drah bnyk jgk... sy pg hos.. doc ckp kmgkinan besa sb sy bsama suami.. heart beat bby sume oke.. alhamdulillah xde ape2..

Jgn stress jgn pikir banyak start kete ke motor terus pergi hospital. Biar doc cek semua. N kenal psti punca. Jgn rasa tkot nk g hospital sbb nt dgr result x elok ke pe. Pergi je dulu. Sambil tu doa bnyk2 semoga semua baek2 je.

18 weeks tak patut ada coklat. coklat = bleeding... coklat cam early sign of something's not right. sis cepat2 check kat hosp. saya sarankan pegi scan kat klinik luar dlu. if betul something is wrong terus g hosp pula.

Terima kasih ye semua. Saya dah pergi hospital dan kena tahan ward sehari.. alhamdulillah baby okay takde pape masalah:)

klau 18w bleeding,xnormal sis..maybe sbb uri dkt bwh ataupun ancaman keguguran..terus g hosp ya

Pegi hsptal trus sis.. Kita xtahu apa akn terjadi.. Pegi emergency trus kalau boleh..

Pergi hospital cepat2 sis utk cek, takut ada masalah pada kandungan

Consult doktor. Boleh jadi keguguran. Boleh jd sbb implantation.

Kalau dah mcmtu,pergi hospital cek..tkot jadi apa2...