susu ibu

normal ke kalau susu ibu takda semasa anak pertama lahir

10 Balas

It is normal sis. Jangan risau ye, semua tu rezeki anak.... Saya sampai depresi dengan nurse and doctor, last sekali mak saya bagitau doctor it is normal in our family baby pertama tak dapat minum air susu ibu. Sebab tu ramai dalam keluarga saya ada ibu susuan dari kalangan mak sedara. Saya sehingga 3 minggu lepas bersalin masih ulang alik kk untuk cek dan rangsang air susu, ada keluar sikit lepas sebulan.... Lepas tu puting luka, memang takde.... Mak saya kata banyakkan istighfar, tu semua rezeki anak...

2y ago

Sama sis. Saya punya sedikit menyebabkan baby saya rasa tak cukup kerana terlalu sedikit. Normal kah mcm tu sis ? Sebab first dia lahir selama smnggu tu mmg sedikit smpai lah skrg 15days masih Macam tu air susu saya. Kalau bagi susu formula tak apa ke sis untuk baby pertama? Sorry banyak tanya. Saya first mom. 🥰

Normal.. tp bukan xada susu, cuma susu tu kena di ransang, baru dia akan keluar.. kena kerap bg anak susu, bru kilang susu akan keluar kan susu byk.. tp ada yg rezeki susu banyak, ada yg rezeki susu badan ada tp xbyk sgt.. yg penting jgn putus asa utk bg anak susu badan.. itu yg penting

Slalu bg bby hisap sbb hisapan dr bby tu ransangan utk susu keluar... Mngurut pon blh... Mybe saluran sumbat.... Lg 1 yg penting mindset tu.... Sis kene phm bby kecik perut dia pon kecik.... Susu yg diperlukan InsyaAllah ckup dgn saiz perut bby.. Mindset sgt2 penting

Itu ikut org jugak sis..ada yg time prgnant dah ada air susu,ada yg anak baru lahir baru ada air susu dan ada jgk yg air susu x kluar..but its normal..mybe ambik masa utk ada air susu..

mcm sya dulu.. sya igt xde susu saya.. sbab xde kuar.. masa tu anak saya baru 1st day... blg nurs jgn ckp xde susu kuar.. sbb semua prmpuan msti ade susu.. tuk baby

Bukan xde susu sis.sis kena ransang payudara tu.nanti kalau Tak wak.bengkak susu

Kene selalu bg baby hisap.. Mmg lambag sikit sis, yg penting jngan stress sis

Sy Ada je first baby

Kena rangsangan..

normal sis