Suggest susu fomular UTK bayi baru lahir yang kena kuning .selain susu ibu

Hi mom..blh tlong suggest kh susu fomular untuk bayi baru lahir yg terkena kuning.selain susu ibu sebab anak pertama susu ibu kurang lh

2 Balas

susu ibu diawal kelahiran bayi mmg tak banyak awak. awak tak boleh aspek susu badan awak memancut2 keluar. susu yg keluar diawal kelahiran bayi awak adalah kolostrum. susu ni pekat dn likat hanya ada 3-7hari kelahiran bayi awak. walaupon sikit susu ni mencukupi utk size perut baby awak yg baru sebesar buah cherry. kerap bagi baby directfeed utk bagi rangsangan dkt breast awak utk mengeluar kan susu badan tu. kalau xde rangsangan susu tu akan terstop sendiri. sbb xdpt signal utk produce susu badan. susu badan terhasil ikot demand baby kita awak.

1y ago

manfaat susu kolostrum dekat baby 1) meningkatkan imunisasi badan baby 2) vaksin semula jadi 3) pelindung saluran pencernaan 4) dan byk lg manfaat kolostrum utk baby kalau awak nak tau

Any formula milk yg ada di pasaran boleh je bg untuk baby sis. kena tgk lah sama ada serasi atau x itu sahaja. kena try error juga.