berat naik

Normal ke kalau berat badan masa pregnant 4 bulan naik lebih 2kg dalam masa 2 minggu?

2 Balas

Tak sesuai sangat berat tu. Dalam buku pink ada catatan, berat yang sesuai sepanjang kandungan. Cuba baca. saya lupa dah. Awal trimester atau 2nd trimester rasanya naik 500g shj utk dua minggu atau seminggu (kena rujuk semula buku pink tu). Semua ada dalam Tu.

sy naik 2.5kg masa checkup 5 bulan. terus kena minum air gula. takut ada kencing manis