Berat badan

Hai mommies, ada tak sesiapa yg berat badan 2 minggu naik 2kg ? Apa solutions untuk kurangkan kenaikan berat badan ye? Kan sebulan normal untuk kenaikan berat badan 2kg mcm tu. Ni baru je 2mggu dah naik 2kg dari 65.5kg ke 67.5kg. Any solutions tak? Thankyou #27minggu

2 Balas

Mcm sy masa 1st preggy dulu smpai 35w naik 2kg setiap 2 minggu. Kena control yg manis2, makan pun kena suku2 separuh.

2y ago

Alhamdulillah 🥰

kena kawal portion makan dan kurangkan / stop minum air manis, makanan berkanji tinggi. buat diet suku-suku-separuh tu.