Kekerapan baby berak

Normal ke kalau baby saya umur 2 bln berak tiap 3-5 hari sekali. tiap kali berak mmg bnyk la pnuh pampers. 5 hari lps sy tukar susu formula kpd Lactogen. Td berak mcm hijau kekuningan. selalu sblum ni kuning mustard je. so soklan sy normal ke kalau dia berak 3-5 hari skali. sbb atuk nenek dia ckp x normal baby kena berak hari2. tp najis dia x keras pon. normal je lembut mcm biasa. so if najis hijau tu bhya ke? prlu ke jumpa doctor.

2 Balas

berak 3 5 hri sekali tu normal. doc sendiri bgtau sy anak tak berak smpai seminggu di anggap normal even 10 hri pun. asalkan dia ada kentut sendawa da ckup. kalau da terlalu lama anak tk berak kena bwk hospital cek. nak mudah anak berak setiap hri cuba urut perut tu buat urutan i love u setiap hri bt 4x sehari. kalau masih sama jgk lebih 10 hri tk berak try tuka susu pulak. tp yg awk ckp 3 5 hari sekali tu normal je

1y ago

tula sy kwn sy prnh bgtau jgk. normal je mcm tu. tp mertua sy ckp xleh mcm tu. baby kena berak hari. dh patern berak dia mcm tu. sblum ni tukar susu lain pon sama. dia mmg berak 3-4 hari skali.

najis jadi hijau tu sbb tinggi iron dlm susu formula tu..