Susu formula

Baby saya on fm since lahir sekarang usia 2 bulan lebih. Sebelum ni okey dari segi berat badan, najis (kdg kuning mustard kdg hijau), x sembelit & berak selang sehari. Since masuk 2 bulan, dia berak hari2 (sekali maximun 2 kaki sehari) tapi teksture najis dia mcm cair2 tp still likat gitu. And warna nya kuning mustard je x jadi hijau dah. Normal ke tanda cirit mcmtu ek? kena tukar susu tak? Tq

2 Balas

Kita sama sis... baby saya pon susu fm dri born smpai 2bulan lebih ni... dia xmau isap bf. Psl susu fm tu kena try tukar. Mcm x kena je berak cirit2 tu. Try mntk pendapat nurse kk yg handle sis n baby. Mana taw dia ad solution jgk... tq.

Sme sis, ank sy berak hari2. Ad time lg lps nap msti berak. Mmg mustard n hijau kekuningan. Klau likat ok sis mcm cream paste. Wktu sbulan pun 2 hari sekali msuk 2 bulan daily. Dr ckp normal. Klau smbelit x berak 5 hari.