Penyusuan Bayi

Normal ke kalau anak dah masuk 6 bulan ni dah tumbuh gigi tp asik meragam je. Mnum susu pn kurang. Makan lagi lah dia tolak.

1 Balas

Normal je ibu,baby akn banyak nk mengempeng je. Kdang2 tu nk nyot je bkn nk mnyusu. Mkn mmg jauh sekali. Ibu cuba cri soother and masukkan dlm peti ais,bila baby meragam bagi la soother tu. Biar baby gosok² dkt gusi yg tgh sakit tu. Klau cri soother yg jenis silicon tkde cecair tu,tk perlu masukkn dlm peti ais pn. Biar baby gigit. Good luck ibu 💪