10 bulan belum tumbuh gigi

anak dah nak masuk 10 bulan tapi takde tanda tanda tumbuh gigi lagi , normal ke ? lepastu dia jenis kurang makan nasi , selalu tolak dengan lidah kalau suap . kalau mee bihun ke lajuja dia makan

1 Balas

Ya normal. Yang tak normal jika anak dah berusia 18 bulan tapi masih belum tumbuh gigi yang pertama perlu bawa ke dentist untuk pemeriksaan lanjut. Tak makan nasi tak apa Puan. Boleh ajar dan offer lagi 😊 Yang penting dapat complete meal.

10mo ago

Sama-sama