Kenapa Jerawat naik teruk waktu pregnant?

Normal ke jerawat naik waktu pregnant? Teruk pula dia naik😭

19 Balas

normal je...saya masa trimester 2 jerawat naik tak berhenti...hari ii ada...tapi dh trimester 3 bersih muka...x de satu pun jerawat...skin care x de tukaar ii pun...pakai yg sama ja😄

Sy naik jerawat Kecik2... Tp sikit.. Dia jadi mcm jeragat pulak banyak ☹️... Sebb sebelum ni xdak pun jeragat dokter panggil malasma... Lpas bersalin nanti hilang dokter kata

Lain org lain alahan dia.. Dulu pregnant anak no 2 muka sy pon teruk sangat.. Naim jerawat besa2 muka bengkak sbb jerawat.. Sampai org geli tengok muka..🥺🥺🥺

Normal je tu,sy masa first trimester kulit nak jerawat,kering,kusam..skg dah 2nd trimester dah kurang,kulit pun berseri sikit 😅

normal je awak.. saya waktu pregnant haritu banyak gila naik jerawat.takyah pakai apa apa Lepas bersalin muka jadi elok balikk

sama sis dgn saya dari awal trimester sampai sekarang dah trimester kedua makin banyak pulak dia tumbuh .

Saya pulak waktu pregnant muka tak naik apa langsung. Berseri je sampai orang tanya 😂😂😂

perubahan hormon sis normal je tu... tp lain org lain alahan tau. Ada org makin berseri wajah

sy pun sama naik jerawat... sebelum ni 3 org ank x cm ni ..pregnant kli ni naik ..

normal. hormon pebawakan. awak kena bersabar. akan hilang after awak bersalin

8mo ago

baikk terima kasih