Belum Ada susu

normal ke I dah nk masuk 31 minggu Tapi Blm ada Susu..risau pula nanti dah bersalin baby takde Susu nk minum....

17 Balas

Sama jgk.35w5d..sblm2 ni prgnt 2,3x pun sy keluar susu lps brnk.nk buat mcm mana.tpaksa fm dulu..dh sumbat still xkuar xbengkak2.ank ngs2 nk susu so spare la jgk fm..dh bgkak nti kena direct feed nonstop dh xperlu fm.jgn stress2 ye mommies.buat yg terbaik..kita ibu terbaik ntuk ank2 kita.xleh paksa n xleh tiru org lain sbb bdn msg2.

Yg saya baca susu badan kita tu cukup sangat cukup.sebab memang dh automatic air Susu ibu kluar ikut size perut baby..Jngan risau susu kurang dan try sufor.tuhan dh atur smua,mesti cukup untuk baby kita.Ikut masa kemasa pertumbuhan baby nnti air susu tu automatic banyak.

Setiap ibu mesti and gerenti ada susu. Walaupun time pregnant tak ada lagi. Lepas bersalin kene massage or baby hisap cepat2 untuk rangsang keluar susu. 2-3 hari keluar colostrum warna kuning dulu baru la keluar susu.

Normal... Sy lps bersalin br ada susu kluar. Rajin2 urut payudara dan bersihkn puting setiap kali mandi🤗

Susu sy keluar sebaik sahaja bersalin baby. Baby dah 4 bulan, susu banyak. Yang penting jaga pemakanan..

normal sis.. sy 3hri lps bsalin bru klur susu, tu pun skit2..trpksa bby sy kasi ssu botol..

Saya lepas bersalin je baru keluar susu.. Alhandulillah rezeki baby mesti ada tu..

Sy skrg almost 38 weeks. Bile wat marmet just kuar warna putih cam telur tu. Normal ke?

4y ago

Hehe okay. Mudah2an byk susu kite nanti.aamin

Normal.kerap bersihkan payudara,memudahkn pengeluaran susu bila baby lahir nanti

Sy dah 37w4d pon xkeluar lagi susu... Risau juga xkeluar...kesian baby nanti...