tak keluar susu

hi mummies, normal ke kalau masa mengandung takde keluar susu macam mummies yang lain? nanti lepas bersalin takde susu ke camne eh? sebab tengok org lain 27week pon dah ada susu keluar, saya dah 33week takde pulak 🫠

2 Balas

Yeke sis? Sy anak dua2 masa pregnant tak keluar pun susu. Pada sy tu normal je. Majoriti mmg tak keluar susu masa pregnant. Baby lahir ada yg 3 hari baru keluar susu. Tp sebab tu kelua2 je dr terus bagi skin to skin so percepatkan pengeluaran susu. Sy selalu ada kan susu fm sebagai back up. Tp masa kt hospital mmg baby dgn saya je jd senang nak stimulate. Jgn risau sgt bab tu focus one thing at the time. Yg penting ada back up

sy ade tya kakak sy yg brpglaman.. katanya normal ade juga susu akn klur apabila baby dah lahir