Berat badan

Normal ke first trimester berat turun ? Risauuu lah

26 Balas

sye pun berat turun gak..dari 65kg sblm pregnant..turun jd 60kg dalam masa 4 bulan sbb alahan..alahan sye x nak makan langsung and nk tidur je..suami je yg paksa makan..sudhnye masuk hospital,drip air garam tu 2 hari.. okey sikit,balik.. tp kt rumah dtg balik alahan tu..tu berat stay 60 smpi kandungan cecah 4 bulan.. lepastu,masuk 6 bulan berat naik mendadak daripada 62kg naik sampai 70kg..mse tu semua benda nak makan...😂 nurse suruh kawal pemakanan and diet..dptlah naikkan sikit2 jd 72kg mse 7bulan,73kg mse 8bln dan last sekali 74kg mse 9bln...

Saya pun sama, dh la dh mmg underweight, bila turun lg laaa kurus. Nk mkn tkde selera tp lapar.. pening2 😭😂 doctor ckp mkn je apa2 yg lalu, klu boleh mkn roti, mkn la roti. Jgn paksa mkn benda yg kita xleh mkn. Air pun doctor ckp klu xleh minum air masak, minum je air yg sedap. Janji mkn & minum ☺️

normal. sy first trimester hilang 4kg sbb xde selera mkn. sehari larat mkn dua sudu nasi je dgn alas perut biskut n buah sikit2. jgn risau, masuk 2nd trimester berat xnk bg naik byk pun nnt naik mendadak jugak huhu. asalkan baby still membesar ikut usia, ibu minum air byk n still alas perut okay dah

2y ago

cuba try teh o kosong (sejuk atau suam) . dia rasa mcm air kosong gak cuma kaler je lain n xde gula huhu

nanti akan naik jngn risau. awal lg awak. saya 3 kali check masa awal2 berat maintain 55kg. masok 4-5 kali check berat dh naik🤣. 69kg kemudian 63kg. next check up ni xtau la brapa pula.

2y ago

mudah mudahan tak sangkut pape yea awak❤️. saya dah 31weeks++. dah debar nk dkt due. hee

Sy trismester 1 turun berat badan 2 kg je ? Ni dh masuk trismester 2 lg turun…9kg…g scan docter kata baby normal membesar dengan sempurna…cuma berat sy je turun

Normal saye 3anak 20w berat statik or turun lpas 20w naik kaw2 https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group pregnant 2023, selamat datanggg ❤️

normal sis.. jgn rsau. sy sampai trimester 2 baru berat naik sbb alahan teruk. tp kena usaha jugak mkn minum, kalau tak, nanti kena warded mcm saya. 😂

normal je sis..nnt tunggu 7 bulan da mkn nasi selang 2jam da lapar🥹🥹🥹🥹 berat pun naik mendadak ohh tidk🤣🤣🤣 sebulan Naik 2kg😩💆

saya awal mengandung 56.7kg (5w), tak morning sickness pon, tapi berat turun jadi 53kg (8&9w) sebab puasa kot, buka buku pink lepas raya, 56.9kg (11w).

Normal. Sy turun 3kg. Masuk je 2nd trimester berat akan naik semula tapi make sure kawal berat badan..jangan bagi naik mendadak..