bleeding

Normal ke erk klau bleeding masa kencing tp sikit sikit je..tak la bleeding teruk sgt. Bleeding tu seakan nampk x nampk. Tp bkn setiap kali kencing ade bleeding,. Tak tau nak buat apa ni. Btw.. skrg da masuk 33 minggu.

12 Balas
Expert

Salam sejahtera. Untuk makluman anda, pendarahan ketika membuang air kecil adalah sesuatu yang tidak normal. Sila rujuk kepada doktor dengan segera untuk mengetahui punca pendarahan anda sama ada dari faraj atau dari saluran kencing yang boleh disebabkan oleh masalah jangkitan atau batu karang. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.

Tak normal kalau bleeding masa buang air kecil. Sebaiknya klu kencing lg blh amik sample masuk dalam botol. Refer doc O&G di hsptl yg terdekat. Nanti blh bg doc tgk sample tu. Blh bt urine test yg sepatutnya utk kesesuaian ibu hamil

Saya pun baru lps bleeding 33week smlm. Sy pegi hospital Dr check alhamdulillah baby ok placenta pun ok. Cuma ada mcm luka kt cervix lama2 darah tu hilang. Better awak pegi hospital cpt bahagian PAC. Jgn pegi kt kecemasan ye

4y ago

Sya bleeding juga 25weeks baru je bleeding semalam.. tp dah pg ke pac.. normal ke sis kalo ada bleeding.. risau juga..kre luka di cervix tu normal ke?

Bleeding ke spotting ke trus ke klinik atau hspital. Mcm2 kebarangkalian akan terjadi. Jgn ambil ringan hal spotting bleeding ni

Terus ke hospital.... 30 wks ke atas doc bgth sy if spotting sikit pun ke hospital

Sebaiknya sis segera ke hosp .. takut ada masalah kencing Kotor ..

Terus ke hospital...bleeding ni perkara serius

Dh 33w tu x normal..baik g hospital cek.

Baik g refer terus hospital

Segera ke hospital..