Tiada Tendangan

Normal ke dah pukul 1 petang ni masih x rasa apa2 tendangan bayi dlm kandungan... Atau mungkin sy tak rasa sbb dari pagi sy berjalan dan agak busy.. Sekarang baru dpt duduk santai2... Perlu ke sy tggu sampai pukul 9 malam untuk tunggu 10 tendangan selesai..sy agak risau sbb mlm smlm perut sy mengeras dan bayi berpusing agak kuat.. Dan pagi tadi sy muntah2 dan sedikit sakit pada bhagian perut... Maaf sy bertanya.. saya baru belajar kira tendangan bayi.. .. First baby? ..

Tiada Tendangan
22 Balas

Klu mommy bnyk gerak, x focus mmg x rasa baby gerak.. mcm sya 28,29,30,32w klu bnyk gerak mmg x rasa bby gerak. Tp start 33w duduk pun dah rasa gerak.

Kandungan berpa bulann sis .. Klau masa nak dkt berslin mcm tu ada jga . Tpi x sis kena rht dulu dan sapu perlhn slwat kt prut smpai lah rsa bby gerak

4y ago

Alhamdulillah...😊

Boleh je mainkan musik yg buat bayi tendang. Sy mainkan music di youtube. Boleh search je music make baby kick in the womb. Work for me. 👍

4y ago

😁👍

boleh try minum air sejuk or baring mengiring. tp nurse pernah tegur jg kalau kire tendangan baby atleast sampai ptg lebih baik jam6 or jam5

4y ago

Tu la sy risau.. Mungkin pagi tadi x rehat tu yang x rasa tendangan baby..... Thanks bagi tips🤗

Kalau kita tengah busy buat macam macam mmg susah nak rasa gerakan baby, bila dah duduk diam baru rasa gerakkan. 😊

Mcm mne nk kira tendangan baby tu sy x berape fhm lah sbb sy pun kena kira tendangan baby

4y ago

Sama2

Minum air sejuk sis..sblm kira tendangan..nanti baby kuat gerak2..senang nak kira

Normal , kalau kitaa busy berjalan . Gerakan kitaa tak dapat rasaa sangat

Cube letak ice..tgk dia gerak ke x bila sejuk..mg d.pmudahkn segala nya..aamiin

4y ago

Sm2 😉dlu ms.sy preggy.bila ank xgerak..sy letak.ice.. bila sejuk dia gerak.. 😂✌tp kalau kerap sgt.mengeras.dlm.stiap.5minit... better sis.g hsptl... Or.kiraan.tendangan.dr.9pg ke.9mlm xckup 10 sis kne g hsptl asap..tkut pape dkt bby ... Mg d pmudahkn segalanya..aamiin

Normal Jew. Tp jgn smp pkol 9mlm msih xde tendangan